Marilyn Monroe http://marilyn-monroe.cba.pl/ |
|
Witaj w kuchni Marilyn http://marilyn-monroe.cba.pl/viewtopic.php?f=20&t=139 |
Strona 2 z 2 |
Autor: | castagna [ 27 grudnia 2015, o 16:10 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
co za fantastyczna okazja! mam nadzieję, że się troszkę podzielisz jakimś przepisem bo też bym z chęcią zasmakowała |
Autor: | ElsieMarina [ 11 stycznia 2016, o 12:32 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
Podobno MM robiła świetną zupę rybną bouillabaisse. W książce tej jest na nią przepis i jestem przekonana, że miała go właśnie stamtąd |
Autor: | castagna [ 12 stycznia 2016, o 11:12 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
nigdy nie robiłam zupy rybnej, i oficjalnie jej nie jadłam, bo tak naprawdę tylko skosztowałam kiedyś nad morzem nigdy nie czułam "potrzeby", aby zjeść, ale teraz jakoś bardziej się przekonuję gratuluję ci tej książki! |
Autor: | ElsieMarina [ 12 stycznia 2016, o 11:49 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
Wygląda pysznie zupa rybna bouillabaisse enchiladas tacos |
Autor: | castagna [ 12 stycznia 2016, o 22:38 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
no właśnie w biuletynie wyczytałam o tej zupie a taco bardzo lubię, w sumie meksykańska kuchnia jest dla mnie okej Marilyn za nią przepadała, więc coś w niej musi być haha |
Autor: | joanna80 [ 22 stycznia 2016, o 15:09 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
Fragment ksiazki Lucy Freeman Dlaczego Norma Jean zabila Marilyn Monroe? "Czasami jadala steki i cielecine, a na przystawke twarog. Uwielbiala wloska kuchnie." |
Autor: | joanna80 [ 12 lutego 2016, o 16:42 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
Przepis na kurczaka lub indyka Marilyn Monroe pochodzi z ksiazki " Marilyn Monroe Fragmenty wiersze, zapiski intymne, listy." " nie dodawac czosnku zakwas bulka paryska- namoczyc w zimnej wodzie, wycisnac, porwac na kawalki podroby z kurczaka- gotowac w wodzie 5-10 min, watrobka, serce, potem posiekac 1 cala cebula lub 1/2 - posiekac- natka pietruszki, cztery galazki selera, posiekac razem ponizsze przyprawy - dodac rozmarynu Ciag dalszy przepisu. " tymianek- lisc laurowy-oregano- bulion drobiowy-sol- pieprz-tarty parmezan-garsc 1/2-1/4 funta rodzynkow- wrzucic na patelnie-uprazyc( bez oleju) potem z 1 1/2 filizanki lub wiecej : orzechow, kasztanow, orzeszkow ziemnych 1 lub 2 jaja na twardo- posiekane wymieszac wszystko kurczaka lub indyka w srodku posolic i posypac pieprzem- to samo z wierzchu natluscic maslem, zszyc lub pospinac drob. Wstawic kurczaka lub indyka do piekarnika o temp. 180 stopni. Ocet, oliwa, cebula,przyprawy-kurczak bedzie mial zloty kolor. Piec w sosie wlasnym dodac troche wody w trakcie. Koncowka przepisu. " 1/2 szklanki octu- dodac w polowie gotowania. Piec 2 godziny dodac ziemniaki, grzyby z puszki, groszek swiezy." |
Autor: | ElsieMarina [ 12 lutego 2016, o 16:54 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
Dzięki joanna. To jest farsz do drobiu. Już od dawna się przymierzam żeby go zrobić. |
Autor: | ElsieMarina [ 15 lutego 2016, o 23:59 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
Marilyn jedząca tacos w Meksyku w restauracji El Taquito gdzie piła również tequile i margarite. |
Autor: | castagna [ 16 lutego 2016, o 09:20 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
ona świetna wygląda nawet jak je/konsumuje, ja jak czasami widzę swoje fotki w takich sytuacjach, to szkoda gadać |
Autor: | ElsieMarina [ 16 lutego 2016, o 09:27 ] |
Tytuł: | Re: Witaj w kuchni Marilyn |
No dlatego nigdy nie robię ludziom zdjęć jak jedzą Ona była w 100% gwiazdą! Wygląda uroczo kiedy je |
Strona 2 z 2 | Strefa czasowa: UTC + 1 |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |